Huhu seminggu sblm raya

June 18, 2017 Leave a comment

Lepas pekena roti canai kat Hajris Utama …aku sorg je x sampai2 rt banjirnya….izah mencadangkan utk jalan2 d 1Usahawan sebelah Shell…saja jalan2 xde apa yg dapat pun….lps dr itu aku amik keputusan utk g Jalan TAR…humang aih ramainya umat….hadui…ngan layan karenah airis rs sejuk nak kencing la….time tu la dia nak kencing….peniaga/penjaja main kejar2 ngan penguatkuasa bandaraya la…..tayar blkng motor pancitla….tgglkn diorg kat depan jln Tar la… sementara aku g Petron Dang Wangi isi angin tayar (pancit)…haa elok pun keras….maka menujula kami balik menyusuri jalan de kuching menuju ke cheras…alih2 kat Viva Home lagi sekali insiden yg x diingini berlaku….huiiii sib baik x tergolek…motor jadi gelong….aku x tahu ke mana rah nak pegi…dok pikir2 manala nak cari stesyen minyak berdekatan c2…empty….tiba2 ada sorg budak motor ni patah balik arah kami & tanya apa berlaku? blom sempat utk aku menerangkankpd budak itu…satu kereta peronda polis ala evo (kalau x silap rr) telah berhenti d hadapan kami sambil bukak tingkap separuh…aku jelaskn pd merek ayg motor aku pancit & minta pertolongan diorg supaya hntr wife & anak pulang ke penara…mcm lmbt je abg encik polis tu nak bg jawapan…last2 diorg pickup bini aku & tinggallah aku meneruskan perjalanan utk pulang ke rumah bersama motor yg gelong tuh….5.8km kalo nengok dlm app maps tuh….berpeluh la jugak nak menyampai ke rtumah dgn keadaan motor tayar pancit nih…try pam d petronas tmn tenaga…alih2 kecewa snt bila tengok kondisi tayar…sampai terkeluar getah tayar dlm tuu…huhu…jahanam tul….sampai rumah dalam kul 2.45pg lebih…haiyooo

Inilah pengalaman mlm menjelang raya yg begitu haru wat aku…huhuhu

Categories: Aku @Min, Motor aku

Sekodeng xrakan2 GH

June 17, 2017 Leave a comment

Lepas solat Asar sambil godek2 Fb…tetiba teringat kat abg Bob…sekodeng2 la sikit apa yg diorg buat sekrg….tengok Heri nya fb…Aaan…Bella….Abai

Categories: Aku @Min

Update motor(minggu kena hujan lbt)

G kedai motor pantai dlm.Baiki mentol blkg + side mirror + seat = $40

Dah 2 hr dok basah jer…bila bawak side mirror kiri xde…lampu blkng baru perasan xde tu yg update motor tuh…duit tgh ada….. ni tgh terfikir nak tukar tyr depan baru plak…

**Kisah semalm

Categories: Aku @Min, Motor aku

FINAL Day : Fantasy EPL 2016/17-GW38 [tmpt ke5]

Presentation Fantasy GW38

Akhirnya tamat game EPL musim 2016/17….utk fantasy premierleague Epf…aku di tangga ke 5…mula dr bawahan naik ke tangga 5 ini cukup merupakan satu pencapaian yg membanggakan buat aku…hahaha….next musim x tau lagi main ke idak budak2 di pejbt tuh

Categories: Fantasy BPL

Fantasy EPL musim 2016/17 (gw4 + 6 + 14 +26)

Categories: Fantasy BPL

March 26, 2017 Leave a comment

25/03/2017-g viva home kunun nak bli kasut nike murah2 tp semua rega dah nak dekat $100 + xde yg berkenan d hati….

Kat tgkt bwh sblm eat kenny rogers…ada1 kedai kasut….aku smbr kasut jenama dunlop…murah jerk….dlm 60**

Sesudah eating d ruang legar ada lak jual pakaian….mula2 sekdr nak intai2 jwnguk2 je…sekli tersangkut….Beli baju keje ngan seluar putih (rasa mcm nak cuba)…
Lama dah awok x menyoping pakaian keje20170325_213730.jpg

Categories: Aku @Min

kisah Minggu ini:06-08/02/17

February 8, 2017 Comments off

Kembali mencatatkan memori.Udoh masuk tahun 2017….Bulan Februari baru berkesempatan menitip kembali dalam blogwordpress ni.

06/02/17 [Isnin]-Sarapan pagi dgn c Fazlee tanpa Amir Sidi…rasanya aku ada lintas barisan kepulauan tempat dia…tngok kat meja xde tp Khairul dak Lipis tu bgth dia dah ke blkng…..

Ada cerita…br th cerita pasal c Moya dgn c Syima ada dtg tgkt3…dia tanya aku ada tahu x…xde…aku memg xde kot ms kejadian….juga crita pasal Linda ngan Poji betapa bertabahnya Linda sbg seorg is3 kpd mamat tu…di akata dia tahu;ler coz bini dia ngan bini poji tukan rapat….

Sekali naik lif sama ngan c Linda….sampai tgkt3 …aku x kluar la & x pasti coz ada org depan lif mcm nak masuk dlm…eh eh…dah smpai tgkt….tiba2 mcm ada sprt org menyapa…abg min…erk?? siapa tu? laaa….laki c Anis…c Reza…salam tngn aku…terasa diri ini dihormati oleh c Reza ni…padahal ikutkan aku amat segan ngan dia

Tghr balik makan nasi goreng bini aku masak pg td…gas juga habis pg tu

07/02 [Selasa]-pagi raba2 poket…hek eleh lupa bw Actas kad pulak….musti dlm kereta nih….(tertggl dlm bonet)…laaahai…kena byr rm2 lak….hadui….ingat nak kontrol la duit…hmmm 😦

-Izah tanya nak duk Putrajaya x? dia kata no giliran dah semakin dekat…aku kata ok jer…haha…pasang angan2

Sarapan pg ada Amir…tp dia lewat skit turun so kami ber2 bungkus nasi campur kat cafe

08/02 [Rabu] – hari Izah ada appoinment ngan HUKM. Airis bngn lewat….aku sudah solat Subuh dia masih dlm toilet ntah mende dibuatnya….lagi….baru nak buat keje sekolah (kluarkan buku agama)…apalagi mood kami terus ke laut rrr…ngan lambtnya….x buat susu pg utk dia…

Nac lemak peberet makcik dpn sekolah hukm pun xde….kesian Izah x sarapan apa lagi

-Nasi lemak Helmi kul 10am baru dapat…c Li org wasap dia no respon.Ajak c Amir turun…rupanya Amir pun turut bli kirim ngan c Helmi dak praktikal depan…bagi aku ok jer….sambal kurang…Amir Sidi ada mengadu pasal sambal tu…sikit sngt

-amik hday…berdua ngan izah nek motor tuju ASB Ampang sblh tabung haji tutup buku Airis…balik ptg g pasar besar Selangor Sri kembangn pulak…bnyk ikan izah beli…semngt tul…dlm kereta singgah kfc br bukak dkt Shell sana….dok makan suap menyuap dlm kereta…rasa enak sungguh..hahaha

Categories: Uncategorized