Archive

Archive for March, 2009

Tngk belon panas D Putrajaya

March 28, 2009 Leave a comment

Ari Sabtu arituh…Nasier satu family ngan At ada datang rumah aku.Masa diorg sampai tu aku baru pulang dr tngk Karnival Pets kat Monarail.After makan2 nasik…aku ngan iZah ikut diorg ke Putrajaya.Kunun2nya nak gi bw bebudak mandi kolam.Sementara nak ke sana tu saje2 jela lalu depan Monumen Alaf Baru, Presint 2…wah…ade belon la….Jom singgah.

Belon panasHot balloons P'jayaMacam2 Belon adaBanner

Advertisements
Categories: Jalan2 Weh

Meet Uncle Husein Juara Hits1 ’09

March 28, 2009 Leave a comment

meetUncleHussain@PUMA Launching, PavilionPix by GunghoPictures - taken by JiPie - All rights reserved

Perghh…memang superb n kreatif ar diorang nih…
Satu kali lagi menang weh….Memang persembahan yg mantorps….aku memang terkezut…1st mula2 diorg nak perform lagu…bergelap….kelihatan beberapa org penari membawa lilin ke pentas dan dikuti nyanyian drpd Lan….dan lampu mulai dibuka…muka kelihatan diconteng badut pd sebelah kanan pula(kali ni full)…masih percaya i2 adalah penyanyi nye…kendian satu shot pd arah tangga dan kelihatan Lan yg sebenar tanpa muka diconteng diiringi oleh polis masuk ke dlm dewan.Aik? aik ? aku pun kompius gak…memang aku terkezut…X sangka diorng wat gimik…wah…menjadi dowh…Hahaha….rupa2nya badut tu adlh adik Lan…peten sama je….ada satu adegan tu…Lan tolak badut tu dgn kasar dan badut i2 jatuh terduduk dan berjalan ke hulu ke hilir di depan Lan…Haha….diorang memang best ar mlm ni…sehebat pd mlm AJL tempohari….Meet Uncle Husein berjaya mengalahkan bebrp band indie lain seperti 6ixth Sense,Hujan,Pop Shuvit dan artis solo like Hattan,iFa Raziah,Daniel dll(10org)

6ixth Sense menerima hadiah bagi kategori SMS paling popular.Gud job 2 her fans koz vote diorg bnyk2….aku suka lagu tanpa tuh.

Categories: Hiburan

Mini Karnival Pets@Monorail Jln Tun Sambathan

March 24, 2009 Leave a comment

Hari Sabtu-21 Mac 09
Aku dapat in4 dr blog GengUpinIpin pasal karnival nih.Katanya jam 10am – 3pm.Plan nak pergi pagi bertukar ker petang atas beberapa sebab yg X dapat nak dielakkan.Aku ngan bini aku ke sana dengan menaiki motor aje.Ni sure kalo bawak kereta ni payah nak dapatkan parking.Dah tgu tambah2 aku pun bukannya tahu sngt lokasi nih.Acio main redah je.Syukur Alhamdulillah dengan izin-Nya dapat juga ketahuan tempat nih.
Ni antara beberapa stok gambar yg aku sempat ambik di sana.

Senyum sikit

iguana itu

img_0996

Ada Upin & Ipin. Tapi sayang X dapek bergambo ngan depa…Depa ada persembahan pentas joget2 ngan budak2 yg datang.

Aksi Upin & Ipin

img_1029

aku

gambar sekitar karnival

Categories: Jalan2 Weh Tags:

Liverpool amukan ab-belasah

March 23, 2009 Leave a comment

Tanpa rasa simpati terhadap pihak lawan.Liverpool benar2 mengerjakan Aston Villa ngan kemenangan 5 gol tanpa balas.Namun tiada reaksi yg mengujakan buat manager Rafa Binetez terhadap kelima2 gol tersebut bilamana kamera me’shoot’ wajah belaiu..ngape eyk? Kini Liverpool di tangga kedua mengikut rapat MU dengan perbezaan satu mata kini.Tiada yg mustahil jika melihat persembahan mantorps Liv sejak akhir2 ini….Lepas ni sape plak diorg nak belasah pulak…ayoyo….takutt…:)

Liv 5 Ast Villa 0

Sori ar...X sengaja la ref

Sori ar...X sengaja la ref

keratan akhbar UK

Categories: EPL Tags:

MU kalah lagi,Chelsea baru merasa erti kekalahan

March 22, 2009 Leave a comment

Nampaknya MU masih belum pulih drpd episod kekalahan paling memalukan ngan Liverppol minggu lepas.Kali ni mereka dikalahkan pula oleh Fulham di Craven Cottage ngan 2-0.Gol pertama datang drpd sepakan penalti Danny Murphy pd minit ke 17 setelah Paul Scholes menggunakan tangan menahan bola drpd masuk ke dlm gawang dan akibatnya Paul Scholes telah dilayangkan kad merah.Satu gol lg disumbangkan oleh pemain gantian Zoltan Gera yg menggantikan Clint Dempsey pd minit ke 87 setelah 5 minit masuk ke dlm padang.Ke’malang’an MU bertambah bila Rooney pula dibuang padang setelah mengutip kad kuning kedua dan out pd minit ke 88.

Danny Murphy(Fulham)

Chelsea pula rugi koz X ambik kekalahan MU tersebut utk merapatkan jarak mata kerana diorg juga turut menerima kekalahan di White Hart Lane ngan 1-0.Makanya inilah kekalahan pertama mereka di bawah kendalian Hiddink.Syabas ,Spurs.Banyak gak try2 yg marabahaya drpd Keane tp diselamatkan oleh keeper Cech.

Categories: EPL

Man Utd tewas 1-4 di laman sendiri

March 14, 2009 Leave a comment

Red Card
Liverpool gila amuk…selepas beberapa hr mengerjakan Real Madrid kat Anfield ngan 4-0 tanpa balas….kini diaorang memalukan Man Utd di Old Trafford dengan kemenangan 4-1 pula. Gila ah Liv tawun ni…len macam semangat diorang. Dah pasti Rafa Benitez cukop puas ati…kali ni team dia memang hebat…Man Utd dlm pertemuan liga ngan diorng musim ni mana penah menang…i2 hari kalah 2-1 kat Anfield…ni kaloh lagi…adus-dus…sakit tue.

man-utd-kalah

Liverpool triumphed in their ‘must-win’ clash at Old Trafford by beating Man Utd 4-1. Nemanja Vidic was the villain of the piece after Ronaldo had netted a penalty, as he let Fernando Torres equalise and was then sent off in the second half; before the Reds ran riot.

Penjaring : Cristiano Ronaldo[MU] (pen 23)
Fernando Torres (28),Steven Gerrard (pen 44),Fabio Aurelio (77),Andrea Dossena (90)

Statistik Man Utd
Shots (on Goal) 17(3)
Corner Kicks 10
Time of Possession 55%
Yellow Cards 2 (Rio Ferdinand (37)Edwin van der Sar (44))
Kad Merah : Nemanja Vidic(’76)

Statistik Liverpool
Shots (on Goal) 9(5)
Corner Kicks 3
Time of Possession 45%
Yellow Cards 3 (Jamie Carragher (36),Javier Mascherano (60),Martin Skrtel (64))

Categories: EPL

Keita Mandjou kini main utk kelab di Amerika

March 14, 2009 Leave a comment

keita Position: Forward
Date of Birth: 11/28/1979
Height: 6′ 1″ Weight: 170 lbs
Previous Club: DPMM FC (Brunei),Perak(Malaysia)

Biography:
Keita brings his game to the United States as he suites up for the Timbers in 2009.

2008: Most recently, he played for Duli Pengiran Muda Mahkota FC (DPMM FC) in Brunei, a country located on the north coast of the island of Borneo, in Southeast Asia.

2004-07: Made his mark on the Malaysia Super League with Perak FC, finishing as the club’s leading scorer in 2006 and 2007 with 17 and 20 goals, respectively. His 17 goals during the 2006 season earned the Malaysia Super League Golden Boot, finishing as the league’s leading scorer. With his performance in 2006, Keita was a finalist for the league’s Favorite Import Player of the Year award. In his first season with Perak FC in 2004, he played an important role in guiding the club to the Malaysian FA Cup that year.

National Team: Born and raised in the African nation of Guinea, Keita was a member and captain of the Guinea U-23 National Team.

Portland Timbers ni main lam USL..expension league lam MLS..so cam kalau ader financial backers datang ngan duit n stadium n proposal…baru la board MLS bawa lam meeting untuk expension atau mudahnyer tambah team lam MLS..contoh cam Seatle Sounders la..ader Drew Carey sebagai board member.( whose line is it )..kadang2 USL ni jadi draft pick untuk player selection untuk team MLS..kalau ada player bagus dia trade ke team utama yg berminat sebab MLS tak guna pembelian player..team paling cikai leh pilih player lam draft yg paling terer la..