Archive

Archive for July, 2009

Selangor Juara Liga Super 2009

July 27, 2009 Leave a comment

Selangor Juara

Tahniah RED GIANT. Kalo tahun lepas team Hijau Kuning,tahun ni team Merah Kuning pulak mengunggulinya. Layan game akhir diorang kat rumah bapak mertuaku di Jengka. Perghhh!! Banyaknya gol. Teruk Pahang diorang kerjakan di Stadium Shah Alam. 5-1 tuuuu. Ikutkan leh dapat banyak lagi. Seronok tengok muka menteri besar Selangor ada bersama2 ngan team ni masa pemberian piala kepada semua para pemain. Namun begitu tiada pikcas belaiu dlm memana keluaran akhbar perdana. Very sad.

Categories: Sukan Tempatan

Malaysia 2 Manchester Utd 3

July 19, 2009 1 comment

Fuh ! Memang X sangka botui Malaysia leh jaring 2 gol dan final result MU 3 Malaysia 2. Wah! Hebat tu.Tapi i2la….wa tara tngk i2 game. Wa tara boley komen lebih2. Cuma wa ada tengokla gol2 jaringan Malaysia. 1st gol dari Amri Yahya tu memang superb arrr.Padan muka Van De Sar. Suka sesangat leypark depan. Sekali Amri enjut haa…amik…gollllllll.

OK. Ini petikan dari Youtube. Sekali arab da…

Ini tajuk utama sukan di page belakang The Star

picsrv.manutd.com2

Ferguson gives national team the thumbs up

MANCHESTER United manager Sir Alex Ferguson was full of praise for Malaysia’s spirited show which saw them just minutes away from holding the English champions to a draw yesterday.He said despite going down 3-2, Malaysia had executed their tactics well.

“Malaysia fought back strongly despite trailing 2-0, and the goal which they scored in the final minutes of the first half was the perfect boost to spur them in the second half,” said Ferguson. “They were more energetic in the second half and the players also did not easily give away the ball, which resulted in them scoring the equaliser. “Fergusan said Malaysia showed a lot of speed and agility and contained the situation well through out the game.

– Petikan dlm akhbar NST

Dua gol Amri buat United gubra

GEGAK gempita Stadium Nasional, Bukit Jalil bergemuruh dalam satu suara menjulang wira Malaysia, Amri Yahyah yang menewaskan penjaga gol tersohor, Edwin Van der Sar dan Ben Foster untuk mencetus gentar Manchester United sebelum kecundang 3-2 kepada juara Liga Perdana Inggeris itu dalam pembukaan Jelajah Asia 2009.

Sungguh pun diletakkan sebagai gergasi dunia, barisan Sir Alex Ferguson dimalukan oleh dua gol Amri – anak kelahiran Tanjung Karang pada minit ke-45 dan 53 ketika ramai menyangka akan dilumat habis-habisan oleh pelawat perkasa itu berpandu kepada kunjungan terakhir pada 2001 berakhir dengan kekalahan 6-0.

– Petikan akhbar Berita Minggu

Kalah kita bermaruah

kegopohan dan aksi teragak-agak jentera depan yang diterajui Zaquan Adha Abdul Razak, Mohd. Amri Yahyah dan Indra Putra Mahayuddin menafikan hasrat Malaysia sekurang-kurangnya mengikat juara Liga Perdana England itu.

– Petikan Utusan Malaysia

Tewas tapi membanggakan

Seluruh stadium dipenuhi warna merah dan hanya segelintir yang datang memakai warna jersi skuad negara.

Jika beginilah trend peminat tempatan, bola sepak negara tidak akan ke mana kerana sebahagian besar terlalu mengagungkan pasukan luar daripada pasukan sendiri.

-Petikan Kosmo on9

httptheflatbackfour.blogspot.commanUnitedFans_1807picsrv.manutd.com

Shout Award 8tv

July 19, 2009 Leave a comment

Amin WordPress

Award

Malam Jumaat acara ni ada bikin >17/07/09.Peliknya event ni start jam 8.45pm.Aku ingat jam 9malam.Tau2 memang time org azan Isyak gitu.Memang eloklah sesangat.Mula2 persembahan dibuka oleh Pop Shuvit kalo tak silap.Lagu ada sebut Sizuka2 kalo tak silap.Hmm…cam penah dengar.Tapi aku tak fully layan sangat acara ni koz kuar jab ke kedai.Dapat tengok half2 jer.Dapatla tengok karektor Upin & Ipin memenangi kategori Anugerah Best On Screen Chemistry (sepasang): Upin dan Ipin (Upin & Ipin TV Series).Punyala bengang Paul Moss.Sungguh rasa terhina dimalukan ngan kekalahan kpd karektor ini.Aku rasa kalo takde Upin & Ipin ni, maunye pasangan Paul Moss dan Syafinaz yg gondol award tuh.Hahaha.

OK-ok. Nila antara pemenang2 bagi kategori masing2.

KATEGORI MUZIK

Anugerah Rockstar: Bunkface
Anugerah Popstar: Stacy
Anugerah Power Vocal: Jaclyn Victor
Anugerah Flava (Hip Hop/R&B): Joe Flizzow
Anugerah Break Out (Best New Act): Bunkface

KATEGORI TV DAN FILEM

Shout upin & ipin

Anugerah Best On Screen Chemistry (sepasang): Upin dan Ipin (Upin & Ipin TV Series).
Anugerah Fresh TV Series (Siri TV baru termasuk Drama dan/ atau Sitcoms): Ghost
Anugerah Breakthrough Film: Kami
Anugerah Favourite TV Program (Bukan Drama): Filed Trip! USA
Anugerah Favourite TV Host: Naz – The Breakfast Show

KATEGORI RADIO

Anugerah Coolest Radio Announcer: JJ
Anugerah Favourite Radio Show: Fly FM Pagi Show (Ben, Nadia & Phat Fabes)

KATEGORI THE WORKS

Faizal Tahir

Anugerah Stylo (Anugerah Paling Bergaya): Dynaz Mokhtar
Anugerah Hot Chick: Marion Caunter
Anugerah Hot Guy: Faizal Tahir

THE ULTIMATE SHOUT! AWARD

Shout Bunkface

Bunkface

############################################################################
Dari aku :-
– Sean Kingston tak nyanyi live ka? aiyo….dah tu badan bopoluh2 bagai…sikit2 “put ur hands up”…hek eleh
– Owh ! Pesawat sangat rock…gua baru minat lagu i2…lagu apa? ya ‘Mirage’. Video Klip mereka ada kejutan pada saat2 akhir.:)
– Kuciwa la gak Butterfingers tara minang satu pun…hehe
****pic kebanyakan diambil dari web 8tv

Categories: Hiburan

Tevez join Manchester City

July 16, 2009 1 comment

Petikan dr Kosmo 15/07/09
TEVEZ MAHU BENAM EGO UNITED

Tevez MC

LONDON – Carlos Tevez memberi amaran awal kepada Manchester United bahawa dia akan membantu Manchester City merampas kejuaraan Liga Perdana England musim depan.

Semalam penyerang kelahiran Argentina itu sah menjadi milik City dengan nilai perpindahan berjumlah £26.5 juta (RM155.2 juta).

Terdahulu, Tevez menolak tawaran untuk kekal di Old Trafford sambil dia menegaskan, keputusannya itu adalah kerana mahu kerap beraksi dan bukan disebabkan wang.

Nampak gaya Manc City musuh setempat MU serius benar utk liga akan datang. Kemasukan Tevez pasti mempertajamkan lagi jentera serangan Man City disamping sedia ada Robinho+Roque Santa Cruz+Gareth Barry.Tevez nin memang bagus.Masa aku tengok dia main utk West Ham dolu memang rajin daknye.Jersi baru yg dipakainya tetap no 32.Aku harap Tevez ngan Man.City akan berjaya.Tak dapat Top 4 kurang2 top 5 cun gak.Bagus2.EPL semakin menarek…o yeah!

Mentor 3 – Cayalah Black

July 15, 2009 Leave a comment

Black Juara mentor3 Yearghhh ! Black jadi juara.Memang patut pun.Naib juara patut2 Fira.Bosan la tengok protege Ajai dapat tmpt kedua.Menyampah youuuu.

fira

Dalam banyak2 Mentor ,rasanya Mentor yg ni paling best.Tambah2 tengok mentor Awie,Adibah Noor dan Mas Idayu.Ada warna.Ada cerita.Manyak syiok mau layan.X macam geng satu lagi tu…busan jer.Apa2pun program realiti ni dah pun habis.Ke mana arah Black selepas ni pun kita tak tahu apa nasibnya.Juara Mentor terdahulu seperti Pija dan Fiq…ke mana ? hurmmm….sepi kan? Gud luck jelah 2 Black.Harap dia ada la dlm industri hiburan tempatan ni pada masa akan datang. 🙂

Categories: Hiburan

Transformers : Revenge of the fallen

July 11, 2009 1 comment

trans4mers

Yearghhh…filem blockbuster yang dinanti2kan.Nak tahu apa cerita selanjutnya ngan robot2 baik Autobots mahupun Decepticon bilamana dah tinggal kat bomi nih.Punyalah teruja dan diuja2. Zulhairi & Normi kawan opis aku dah layan awal2 pilem ni.Diorg kata best.Tambah2 Normi ar.Dia kata Trans4mers kali ni ada watak Bumblebee nangis (aik ?robot nangis?keluar air mata banyak2?) cam lawak jer.Lagi ada watak robot tua(Huh?),Optimus mati(aiyo??)

Transform1

Dan aku dah P tengok ngan my wife pd ari Khamis bebaru nih. Memang cantik aku coti – amik bini kat Hukm pas makan trus masuk jam 5:45petng.Memang tak ramai org.Yelah wak2 hr kijo.dan the result of this filem is…..eh ? apa ni ? awat jadi lagu nih ? kenapa dan mengapa? tanya aku best ke tak ? ouchhhh…..kenapa aku rasa cam hampagas jer.Aku lebih suka filem Transformer yg mula2 dolu.

Transform3

Teruk ar pilem kali ni.Hancos2.Betoila kata Normi ada watak robot tua aka Jetfire.Siap pakai tongkat lagi.WTH.Pastu siap leh teleport gi Mesir.Hahaha….padahal engko tu leh trans4rm jadi kapal terbang dan besar lagi…hahaha..lawak2. Pastu pilem kali ni ngan angle kamera yg dok pusing2 macam gasing bagi beberapa scene sangatla menyakitkan hati.Lagi,pilem ni banyak adegan 18Sx – sngt seksual dan menganggu ketenteraman awam.Tak elok bagi budak2 tengok.

Daripada 5 bintang….
Aku cuma leh bagi 2tahik bintang jer.
Sangat-sangat mengecewakan.

Bilaku rujuk komen teman2 siber yg lain…ada yg suka dan ada yg tak suka.Aku rasa bg fanboy musti bunci filem adaptasi kartun 80an ni jadi sebegini rupa.Dahla ada sesetengah robot tak cantik langsung.Rupa hudoh tu wa takdela kisah sngt.Tapi kasila kemas sikit. Cam watak Starscream bila jadi bentuk robot…aiyo…sangatla bughuk benar.X macam Megatron.Badan mantop-Cung.Sian Starscream.Lagi watak yg twin tu gupa cam ala2 Gremlins…hek eleh…mender arrr.Watak Ar-C -robot female,huh?tak dikedepankan sangat.Arghhh…malas nak ulas lagi….letih.Lain org lain pandangan.Bagi aku cukupla tengok sekali.Harap ada pengarah lain yg leh amik wat semula Transformers ni dan modified balik benda2 yg org tak puas ati nih.Hehe.So,next …pilem apa lak aku nak layan ? 🙂

Categories: Hiburan, Movie

Motor Rm21 Izahku keluar

motor sy Yearghh.Petang Rabu after balik kerja…aku dah X tahan tengok seat dan cermin sisi motorku tiada…makanya sebelom menemui istriku D spital…aku hntr motor ke kedai mtr bawah. Yes…setel…kena Rm 21.Mintak Rm20 dia X mo bagi.Ok.
Ur da bos.

Yezza. Izahku dpt kuar dr Hukm pd ari Khamis d mana aku dah amik coti sehari. Kena bayar Rm75. Fuh…duit dan duit lagi. My iZah Juga pd tarikh yg sama, aku mintak dak mentenen kasi betoikan suis lampu dan tv kat umah. Kena Rm 50lak. Okla tu kata biniku.{^^,}

Categories: Uncategorized