Home > Hiburan, Movie > Transformers : Revenge of the fallen

Transformers : Revenge of the fallen

trans4mers

Yearghhh…filem blockbuster yang dinanti2kan.Nak tahu apa cerita selanjutnya ngan robot2 baik Autobots mahupun Decepticon bilamana dah tinggal kat bomi nih.Punyalah teruja dan diuja2. Zulhairi & Normi kawan opis aku dah layan awal2 pilem ni.Diorg kata best.Tambah2 Normi ar.Dia kata Trans4mers kali ni ada watak Bumblebee nangis (aik ?robot nangis?keluar air mata banyak2?) cam lawak jer.Lagi ada watak robot tua(Huh?),Optimus mati(aiyo??)

Transform1

Dan aku dah P tengok ngan my wife pd ari Khamis bebaru nih. Memang cantik aku coti – amik bini kat Hukm pas makan trus masuk jam 5:45petng.Memang tak ramai org.Yelah wak2 hr kijo.dan the result of this filem is…..eh ? apa ni ? awat jadi lagu nih ? kenapa dan mengapa? tanya aku best ke tak ? ouchhhh…..kenapa aku rasa cam hampagas jer.Aku lebih suka filem Transformer yg mula2 dolu.

Transform3

Teruk ar pilem kali ni.Hancos2.Betoila kata Normi ada watak robot tua aka Jetfire.Siap pakai tongkat lagi.WTH.Pastu siap leh teleport gi Mesir.Hahaha….padahal engko tu leh trans4rm jadi kapal terbang dan besar lagi…hahaha..lawak2. Pastu pilem kali ni ngan angle kamera yg dok pusing2 macam gasing bagi beberapa scene sangatla menyakitkan hati.Lagi,pilem ni banyak adegan 18Sx – sngt seksual dan menganggu ketenteraman awam.Tak elok bagi budak2 tengok.

Daripada 5 bintang….
Aku cuma leh bagi 2tahik bintang jer.
Sangat-sangat mengecewakan.

Bilaku rujuk komen teman2 siber yg lain…ada yg suka dan ada yg tak suka.Aku rasa bg fanboy musti bunci filem adaptasi kartun 80an ni jadi sebegini rupa.Dahla ada sesetengah robot tak cantik langsung.Rupa hudoh tu wa takdela kisah sngt.Tapi kasila kemas sikit. Cam watak Starscream bila jadi bentuk robot…aiyo…sangatla bughuk benar.X macam Megatron.Badan mantop-Cung.Sian Starscream.Lagi watak yg twin tu gupa cam ala2 Gremlins…hek eleh…mender arrr.Watak Ar-C -robot female,huh?tak dikedepankan sangat.Arghhh…malas nak ulas lagi….letih.Lain org lain pandangan.Bagi aku cukupla tengok sekali.Harap ada pengarah lain yg leh amik wat semula Transformers ni dan modified balik benda2 yg org tak puas ati nih.Hehe.So,next …pilem apa lak aku nak layan ?🙂

Categories: Hiburan, Movie
  1. July 12, 2009 at 4:52 pm

    transformers kali ni memang the best … kalau fight kat town lagi best rasanya😉

    pic wedding dah UP! kalau rajin comment la ek😉

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: