Home > Fotografi > Pesanan wat photographer baharu….

Pesanan wat photographer baharu….

Dikongsi dari status Mahayudin Mohamad yang baru selesai cover Perdana Menteri di Bangi ‘jelajah janji ditepati’..

Nak tegur ramai jurufoto bukan media yang dok excited merakam gambar…

Pertama bab teknikal: engineer jepun buat flash untuk bila gelap, fill in pun bila gelap. bila tengah hari maka direct flash lah bila matahari dibelakang PM, tak perlu bounce flash ke langit . Kedua lens hood itu pun engineer jepun cipta bukan untuk suka suka..korang bayar jugak.. tapi pusing dan gunakan kehadapan lindungi lensa anda , bukan dikekalkan terbalik masa shooting… tapi apakan daya korang lagi hebat bergaya.

** Pesanan ini saya kongsi bertujuan untuk mengelakkan perkara begini berlaku lagi pada acara rasmi pada masa akan datang🙂

Categories: Fotografi
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: