Home > Aku @Min > Catatan aku 23 April 2013(04:05am)

Catatan aku 23 April 2013(04:05am)

22 April 2013 – Umi cuti arini(tp dtng opis utk apply).Umi cuti utk jaga anak2 buah katanya.Kat pulau aku… hanya ada aku,kak norul dan kak saroja.Fizah Hassan masih coti bersalin.Kabar dlm fb nek 29hb nih.Satu meja pula kosong(coz Kak Saha dah pindah ke Data).

Dr Fazlee menerusi smsnya tiada sepanjang minggu ni kerna outstation.Lantark kolah.Nyemedang je Xde.Masa ari cuti sabtu ahad harem nak dpt sms ke call ke nak g nengok Ros kat IJN.

Oh ye…sebut pasal Ros….aku try ajak c Shukor g menengok.Dia kata okey.Tp nak kena kuar awaila.Hurmmm…l;eceh gak tu.Engko Xpela x touch sngt kat tgkt 6 tu…abis aku? Kak Norul offer….dia tolong touchkan actas beliau…dan aku kluar dgn selamatnya(?selamat ke?)Dia pegi ngan motor dia…aku g ngan motor aku.Isyk mamat ni…dia boleh aci langgar je lampu merah ke hape…tinggalkan aku…haduila…aku pergi melalui bangsar…dia x nbmpk bayang…..cuma aku terperasan kelibat dia masa kat jln berhadapan opis ina Jkr tuh kat pekeliling……

Sampai2 kat sana,shukor ada kat lobi…aku lak lupa nak amik alamat wad…so call c lee…minta phone bini dia(setelah aku cr dlm data hp tarak no phone bini dia)…haremmm dapat….rupa2nya dia hntr no bini dia kat emel opis….try sms mekna…mekna kata xde….dia bgth ahad abg tengku ada g….so aku mintak kat tengku….tunggu punya tunggu x tiba2 sms dia….so aku dan shukor amik keputusan utk ytnya kat kaunter jer…..

Ooo,sudah ada 2 org amik pas-la…so kena tunggula….

Sambil menunggu d luar tu…tengok2 jengak d sekeliling mana tahu ada sesapa yg aku kenali….tiba2 ade org bersalam ngan kami…haa…laki dia…ok la tu….selang x lama kendian kuar 2 org yg tampak macam kukenali…ya…budak hq(pomp)….sapa ntah nama pompuan tu…aku x hingatla…yg aku tahu…dia muda drpd aku tp anak dah 234 barangkali….

Masuk melihat Ros terlantar…nampak dia ada buka mata…dan bila apa yg aku ucapkan dia ada angguk kepala…makna tanda faham…melihat tubuhnya d atas katil…kelihatan agak susut…Ya Allah kasihannya rakanku ini……ape la yg aku leh buat dlm tu….aku x th nak kate apa….aku hnya mampu berdoa agar dia diberi kesempatan utk pulih sediakala…x lama aku dc2…aku minta diri….pas pun ditunggu org….syukor ade bisik sesuatu ke telinga Ros…dia kata dia minta maaf kat Ros…..

Kami blah dan makan kat salah satu kedai makan kat sekitar dekatan HKL@Jln Raja Alang(pernah singgah sebelum ni ngan Kak Dah dan c Maria)….masa tu pun rasenya balik dr lawat Rosla kat IJN tu….hmmmm…bila tawun ntah…x hingatla….

—————————————————————————————————–

Lani aku masih berjaga sambil menonton game BPL Man UTd vs Aston Villa.Separuh masa pertama aje sudah 3 gol d sumbngkan oleh X-player Arsenal pojaan ramai > RVP.

Categories: Aku @Min
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: