Archive

Archive for November, 2016

Tag/Pas kerja saya

November 15, 2016 Leave a comment

Pagi ini isteri saya ada wat bekalan nasi lemak utk saya…pd mulanya ingin mkn d opis tp rs cam malas la pulak makan kat sana…nanti asal ada org lalu jer mesti ada yg tegur…so malas nak segan2 punya pasal + perut aku pun dah lapar….aku naikla atas rumah makan dolu…..dan selebih yg ada aku ingat nak bawa juga ke opis sbg bekalan….

tiba2 aku raba poket baju mcm ada sesuatu yg xde…yakni pas kijo aku (actas)…puas la mencari dlm bilik luar bilik bagai….memang xde…habis hilang punca aku….tetiba teringat mayB jatuh masa solat asar kat Masjid Najihin smlm….

waktu semakin suntuk nak ke opis …7:45am….so planingnye nanti kat opis aku akan call masjid najihin tnya ada nampak

nak dijadikan crita sampai opis aku trus tuju bilik keselanmatan nak minta pas sementara…tup2 brader polis bantuan tu ada tunjuk 1 pas….dia tanya apa nama aku? aku kayta Yamin…ye…itu paskad aku…alhamduilillah…perasaan aku waktu itu sangat2 rasa bersyukur sngt…..

aku mcm x percaya je jodoh aku ngan actas kad tu masih ada…dan wang $50 yg dok terbayang akan terbang di fikiran tidak terjadi…..

Categories: Aku @Min

12/11/16-g opis…Dayah & aku anak

November 13, 2016 Leave a comment

Dayah ms jumaat tu hari dah tnya aku nak datg opis x sabtu ni…aku kata ok jer…lgpun xde ke mn pun…nak pegi2…x gi pun boleh jer…tengok2 pg jam 7 tu dayah ada msj kat wasap…aku kt ok jer…jam 9.35lebih aku sampai opis…dayah ngan anaknya zaquan sementara aku lak ngan airis…

Mula2 airis dok lyn mengaler je kat meja fahmi…dah nak dkt2 time balik dia main kejar2 ngan anak dayah…menjadi gak dia….

Categories: Aku @Min

Ngidam Mexican Grill Chicken kat MidValley

November 8, 2016 Leave a comment

Itu hari ada singgah kat foodcourt Midvalley tgkt atas (t3)…bini aku makan grill chicken tu…sementara aku mkn nasi arab (ayam 2 ketul besarlak tuh)….nak dijadikan cerita….start hari apa ntah balik dr kijo…kunun2 nak singgah mid…tp bila pikir jln jem la apela…last2 ari sabtu baru2 ni aku pun pegila sana menunaikan hasrat hati…dah macam ropa org ngiodam jer aku nih

Cuma nak titipkan di sini…harganya ialah Rm 19.50 > Mexican Grill Chicken Rm 5.00 French Fries (ni konon2 umpan utk airis)…haram nak dimakan habisnya….dia lebih sibuk menambahkan sos tomato jerrr….

*maaf gambor xde

Categories: Aku @Min