Home > Aku @Min, Motor aku > Huhu seminggu sblm raya

Huhu seminggu sblm raya

Lepas pekena roti canai kat Hajris Utama …aku sorg je x sampai2 rt banjirnya….izah mencadangkan utk jalan2 d 1Usahawan sebelah Shell…saja jalan2 xde apa yg dapat pun….lps dr itu aku amik keputusan utk g Jalan TAR…humang aih ramainya umat….hadui…ngan layan karenah airis rs sejuk nak kencing la….time tu la dia nak kencing….peniaga/penjaja main kejar2 ngan penguatkuasa bandaraya la…..tayar blkng motor pancitla….tgglkn diorg kat depan jln Tar la… sementara aku g Petron Dang Wangi isi angin tayar (pancit)…haa elok pun keras….maka menujula kami balik menyusuri jalan de kuching menuju ke cheras…alih2 kat Viva Home lagi sekali insiden yg x diingini berlaku….huiiii sib baik x tergolek…motor jadi gelong….aku x tahu ke mana rah nak pegi…dok pikir2 manala nak cari stesyen minyak berdekatan c2…empty….tiba2 ada sorg budak motor ni patah balik arah kami & tanya apa berlaku? blom sempat utk aku menerangkankpd budak itu…satu kereta peronda polis ala evo (kalau x silap rr) telah berhenti d hadapan kami sambil bukak tingkap separuh…aku jelaskn pd merek ayg motor aku pancit & minta pertolongan diorg supaya hntr wife & anak pulang ke penara…mcm lmbt je abg encik polis tu nak bg jawapan…last2 diorg pickup bini aku & tinggallah aku meneruskan perjalanan utk pulang ke rumah bersama motor yg gelong tuh….5.8km kalo nengok dlm app maps tuh….berpeluh la jugak nak menyampai ke rtumah dgn keadaan motor tayar pancit nih…try pam d petronas tmn tenaga…alih2 kecewa snt bila tengok kondisi tayar…sampai terkeluar getah tayar dlm tuu…huhu…jahanam tul….sampai rumah dalam kul 2.45pg lebih…haiyooo

Inilah pengalaman mlm menjelang raya yg begitu haru wat aku…huhuhu

Advertisements
Categories: Aku @Min, Motor aku
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: