Archive

Author Archive

Fantasy epl -Aguero menjadi2 plak

September 16, 2017 Leave a comment

Hmmm…silap aku lah ni…x terpandangkan aguero….masa awal2 ada dia x berapa nak score & main full time plak….hisyhhhh…geraaammm….geram….silap aku jugak team lwn mana…watford tmpt sendiri out sungguh….

Lani watford 0 man city 6

Advertisements
Categories: Uncategorized

Fantasy Premier League 2017/18 -Masih no 1 setakat 4 game

September 16, 2017 Leave a comment

Seronok.Yea seronok.Macam x percaya tp percayalah. 🙂

Ok.Tengok balik 4 game terdahulu…

GW1 : 73 Point

GK : COURTOIS (CHE) : 1

CAHILL (CHE) : -3(Red card)

KOLASINAC (5) HOLDING (1) BAILLY (MU-5) POGBA (8) SALAH (C)-22 Point   MKHITARYAN (11)

FIRMINO (12) AFOBE(2) AGUERO (9)

Simpanan : Pickford (Gk Everton-6) /Kante (2)/Daniels(2)/Dier(3)

FANTASY GW2gw2 baru aku mendaki ghopenye…

FANTASY GW3FANTASY GW4

 

 

Categories: Fantasy BPL

My Fantasy EPL -Gw5 *analisis team lawan

September 16, 2017 Leave a comment

Baru 1 game main pagi tadi antara Bournemouth ngan Brighton di mana berkesudahan dgn kemenangan pertama buat anak buah Eddie Howe 2-1

*tiba2 macam perasan 1 player Brighton ni sering namanya ada utk assist….mari kita check progresif dia dalam 4-5 game terdahulu

Sambil itu saya intai2 team lawan sy d tangga kedua milik Encik Syawal Epf HQ (team nama : Sentul Fc) -dia tukar 1 pemain sahaja (schindler-huddersfield $4.6) seorg defender….menarik point mamat ni….GW1-6 kemudian 9/6/1….Dia buang Dawson(west brom-$5.0)-6/7/2/1point

Dia punya striker power aa…Lukaku + Kane…Checarito West Ham ok gak rr

Pascal Gross (Midfielder Brighton) 2 gme kebelakangan Fantasy point dia cantik > bermula dgn game West Brom (gw4-18point -1asst 2gol) gw5-7point(ass) harga $5.5 …. kita akan pantau perkembangan mamt ni…hahaha

*Izral guna wild card.Lukaku ada…tp aku x paham knpa di Kaptennya c Sane (mc) yg jarang main 90minit….

*Hafiz player striker dia power > VARDY,LUKAKU,Morata…

 

Categories: Fantasy BPL

Khamis 07/09/17 di Opis

September 7, 2017 Leave a comment

-Cik Fatmawati bagi aku seketul kuih karipap utk aku…perbualan aku d blkng meja En Zul didengari oleh c Fahmi…so dia sudah usik2 sama aku…untongla aperla…

aku katala pd dia ‘jgn lebih2 sngt’…..hahaha…fahmi berjaya wat aku hngt hati

-srpn pg bw kuih karipap dlm poket….tp last2 mkn nasi…koz c Lee beli ikan kari besar…dia suh kongsi…aku ok jer… Duduk semeja ngan dia, Amir & abg Chelsea (Hamid)

-Menang ke atas En.Yuvan pasal isu Surat Sarak…aku dah tanya hari sblm dgn Encik Andy…cuba tnya ngan En Server tp dia x tahu…maybe En.Server org Sabah…Surat Sarak = surat cerai

-Bantu Umi kes Man pasal faraid baru ada lg 1 tmbhn nama anak simati…aku kata pd Umi budak tu berhak juga ke atas harta simati…dlm faraid yg dikemukakan dulu nama budak tu xde pasal x pasti lg anak tu akan berjaya dilahirkan (conclusion aku)…aku suruhla diorg tgk peratusan dlm faraid dulu ngan yg terkini…sama tak peratusan kpd pasngn simati(telah diproses)….ada terjejas apa2 tak peratusannya…umi kata tak…ok jer….Yes menang lagi…wow…aku hbt hr ni…hahaha

-mintak cuti rehat Jumaat ni (nak ke sg petani) ngan Puan Shidah

-c Ezan kata aku nmpk lain (masa tu aku tgh nak minta alis ngan c Kema)….nmpak mcm dah kurus jer (bnykla kau punya kurus….mybe aku cukur misai kot….sejak naik ari Selasa aku di tegur oleh Dayah & Fyra)

-tghr tolong maria kuarkan duit cimb n’ pindah ke affin bank utk pmbyrn kpd seog lelaki $150

-Encik Bad & Encik Yuvan halfday petang

 

Categories: Aku @Min, Uncategorized

Huhu seminggu sblm raya

June 18, 2017 Leave a comment

Lepas pekena roti canai kat Hajris Utama …aku sorg je x sampai2 rt banjirnya….izah mencadangkan utk jalan2 d 1Usahawan sebelah Shell…saja jalan2 xde apa yg dapat pun….lps dr itu aku amik keputusan utk g Jalan TAR…humang aih ramainya umat….hadui…ngan layan karenah airis rs sejuk nak kencing la….time tu la dia nak kencing….peniaga/penjaja main kejar2 ngan penguatkuasa bandaraya la…..tayar blkng motor pancitla….tgglkn diorg kat depan jln Tar la… sementara aku g Petron Dang Wangi isi angin tayar (pancit)…haa elok pun keras….maka menujula kami balik menyusuri jalan de kuching menuju ke cheras…alih2 kat Viva Home lagi sekali insiden yg x diingini berlaku….huiiii sib baik x tergolek…motor jadi gelong….aku x tahu ke mana rah nak pegi…dok pikir2 manala nak cari stesyen minyak berdekatan c2…empty….tiba2 ada sorg budak motor ni patah balik arah kami & tanya apa berlaku? blom sempat utk aku menerangkankpd budak itu…satu kereta peronda polis ala evo (kalau x silap rr) telah berhenti d hadapan kami sambil bukak tingkap separuh…aku jelaskn pd merek ayg motor aku pancit & minta pertolongan diorg supaya hntr wife & anak pulang ke penara…mcm lmbt je abg encik polis tu nak bg jawapan…last2 diorg pickup bini aku & tinggallah aku meneruskan perjalanan utk pulang ke rumah bersama motor yg gelong tuh….5.8km kalo nengok dlm app maps tuh….berpeluh la jugak nak menyampai ke rtumah dgn keadaan motor tayar pancit nih…try pam d petronas tmn tenaga…alih2 kecewa snt bila tengok kondisi tayar…sampai terkeluar getah tayar dlm tuu…huhu…jahanam tul….sampai rumah dalam kul 2.45pg lebih…haiyooo

Inilah pengalaman mlm menjelang raya yg begitu haru wat aku…huhuhu

Categories: Aku @Min, Motor aku

Sekodeng xrakan2 GH

June 17, 2017 Leave a comment

Lepas solat Asar sambil godek2 Fb…tetiba teringat kat abg Bob…sekodeng2 la sikit apa yg diorg buat sekrg….tengok Heri nya fb…Aaan…Bella….Abai

Categories: Aku @Min

Update motor(minggu kena hujan lbt)

G kedai motor pantai dlm.Baiki mentol blkg + side mirror + seat = $40

Dah 2 hr dok basah jer…bila bawak side mirror kiri xde…lampu blkng baru perasan xde tu yg update motor tuh…duit tgh ada….. ni tgh terfikir nak tukar tyr depan baru plak…

**Kisah semalm

Categories: Aku @Min, Motor aku