Archive

Archive for the ‘Aku @Min’ Category

Huhu seminggu sblm raya

June 18, 2017 Leave a comment

Lepas pekena roti canai kat Hajris Utama …aku sorg je x sampai2 rt banjirnya….izah mencadangkan utk jalan2 d 1Usahawan sebelah Shell…saja jalan2 xde apa yg dapat pun….lps dr itu aku amik keputusan utk g Jalan TAR…humang aih ramainya umat….hadui…ngan layan karenah airis rs sejuk nak kencing la….time tu la dia nak kencing….peniaga/penjaja main kejar2 ngan penguatkuasa bandaraya la…..tayar blkng motor pancitla….tgglkn diorg kat depan jln Tar la… sementara aku g Petron Dang Wangi isi angin tayar (pancit)…haa elok pun keras….maka menujula kami balik menyusuri jalan de kuching menuju ke cheras…alih2 kat Viva Home lagi sekali insiden yg x diingini berlaku….huiiii sib baik x tergolek…motor jadi gelong….aku x tahu ke mana rah nak pegi…dok pikir2 manala nak cari stesyen minyak berdekatan c2…empty….tiba2 ada sorg budak motor ni patah balik arah kami & tanya apa berlaku? blom sempat utk aku menerangkankpd budak itu…satu kereta peronda polis ala evo (kalau x silap rr) telah berhenti d hadapan kami sambil bukak tingkap separuh…aku jelaskn pd merek ayg motor aku pancit & minta pertolongan diorg supaya hntr wife & anak pulang ke penara…mcm lmbt je abg encik polis tu nak bg jawapan…last2 diorg pickup bini aku & tinggallah aku meneruskan perjalanan utk pulang ke rumah bersama motor yg gelong tuh….5.8km kalo nengok dlm app maps tuh….berpeluh la jugak nak menyampai ke rtumah dgn keadaan motor tayar pancit nih…try pam d petronas tmn tenaga…alih2 kecewa snt bila tengok kondisi tayar…sampai terkeluar getah tayar dlm tuu…huhu…jahanam tul….sampai rumah dalam kul 2.45pg lebih…haiyooo

Inilah pengalaman mlm menjelang raya yg begitu haru wat aku…huhuhu

Categories: Aku @Min, Motor aku

Sekodeng xrakan2 GH

June 17, 2017 Leave a comment

Lepas solat Asar sambil godek2 Fb…tetiba teringat kat abg Bob…sekodeng2 la sikit apa yg diorg buat sekrg….tengok Heri nya fb…Aaan…Bella….Abai

Categories: Aku @Min

Update motor(minggu kena hujan lbt)

G kedai motor pantai dlm.Baiki mentol blkg + side mirror + seat = $40

Dah 2 hr dok basah jer…bila bawak side mirror kiri xde…lampu blkng baru perasan xde tu yg update motor tuh…duit tgh ada….. ni tgh terfikir nak tukar tyr depan baru plak…

**Kisah semalm

Categories: Aku @Min, Motor aku

March 26, 2017 Leave a comment

25/03/2017-g viva home kunun nak bli kasut nike murah2 tp semua rega dah nak dekat $100 + xde yg berkenan d hati….

Kat tgkt bwh sblm eat kenny rogers…ada1 kedai kasut….aku smbr kasut jenama dunlop…murah jerk….dlm 60**

Sesudah eating d ruang legar ada lak jual pakaian….mula2 sekdr nak intai2 jwnguk2 je…sekli tersangkut….Beli baju keje ngan seluar putih (rasa mcm nak cuba)…
Lama dah awok x menyoping pakaian keje20170325_213730.jpg

Categories: Aku @Min

Tag/Pas kerja saya

November 15, 2016 Leave a comment

Pagi ini isteri saya ada wat bekalan nasi lemak utk saya…pd mulanya ingin mkn d opis tp rs cam malas la pulak makan kat sana…nanti asal ada org lalu jer mesti ada yg tegur…so malas nak segan2 punya pasal + perut aku pun dah lapar….aku naikla atas rumah makan dolu…..dan selebih yg ada aku ingat nak bawa juga ke opis sbg bekalan….

tiba2 aku raba poket baju mcm ada sesuatu yg xde…yakni pas kijo aku (actas)…puas la mencari dlm bilik luar bilik bagai….memang xde…habis hilang punca aku….tetiba teringat mayB jatuh masa solat asar kat Masjid Najihin smlm….

waktu semakin suntuk nak ke opis …7:45am….so planingnye nanti kat opis aku akan call masjid najihin tnya ada nampak

nak dijadikan crita sampai opis aku trus tuju bilik keselanmatan nak minta pas sementara…tup2 brader polis bantuan tu ada tunjuk 1 pas….dia tanya apa nama aku? aku kayta Yamin…ye…itu paskad aku…alhamduilillah…perasaan aku waktu itu sangat2 rasa bersyukur sngt…..

aku mcm x percaya je jodoh aku ngan actas kad tu masih ada…dan wang $50 yg dok terbayang akan terbang di fikiran tidak terjadi…..

Categories: Aku @Min

12/11/16-g opis…Dayah & aku anak

November 13, 2016 Leave a comment

Dayah ms jumaat tu hari dah tnya aku nak datg opis x sabtu ni…aku kata ok jer…lgpun xde ke mn pun…nak pegi2…x gi pun boleh jer…tengok2 pg jam 7 tu dayah ada msj kat wasap…aku kt ok jer…jam 9.35lebih aku sampai opis…dayah ngan anaknya zaquan sementara aku lak ngan airis…

Mula2 airis dok lyn mengaler je kat meja fahmi…dah nak dkt2 time balik dia main kejar2 ngan anak dayah…menjadi gak dia….

Categories: Aku @Min

Ngidam Mexican Grill Chicken kat MidValley

November 8, 2016 Leave a comment

Itu hari ada singgah kat foodcourt Midvalley tgkt atas (t3)…bini aku makan grill chicken tu…sementara aku mkn nasi arab (ayam 2 ketul besarlak tuh)….nak dijadikan cerita….start hari apa ntah balik dr kijo…kunun2 nak singgah mid…tp bila pikir jln jem la apela…last2 ari sabtu baru2 ni aku pun pegila sana menunaikan hasrat hati…dah macam ropa org ngiodam jer aku nih

Cuma nak titipkan di sini…harganya ialah Rm 19.50 > Mexican Grill Chicken Rm 5.00 French Fries (ni konon2 umpan utk airis)…haram nak dimakan habisnya….dia lebih sibuk menambahkan sos tomato jerrr….

*maaf gambor xde

Categories: Aku @Min