Archive

Archive for the ‘Bolasepak Antarabangsa’ Category

Spain out England out…..bla bla bla World Cup Brazil 2014 (Grup A B C D)

June 20, 2014 Leave a comment

Beberapa siri drama dalam World Cup tahun ni memang best rrr…dgn bekas juara Sepanyol out awal….England punya harapan terhadap kemenangan iTaly ke atas Costa Rica juga telah berkecai, maka pengucapan selamat tinggal WC Brazil telahpun  diungkapkan.Seronok tngk team2 yg x berapa org nak harapkan menyinar dcni…..mula la beberapa nama baru disebut2 akan diintai oleh beberapa kelab dunia…..

GROUP A : BRAZIL 3-1 Crotia (bantuan penalti Ref Jepun.X adil), Brazil 0-0 Mexico (Keeper Mexico bnyk safe,Ceasar pun sama jer….) | CROTIA 4-0 Cameroon

GROUP B : BELANDA 5-1 Spain (Penalti Spain,eleh….bantuan ref), Australia 2-3 BELANDA (Perlawanan yg menarek,Gol Tim Cahill yg menarek & Australia tampak hebat kerana sngt mencabar dlm game ini x mcm Spain…hahaha) | CHILE 3-1 Australia, Spain 0-2 CHILE (Permainan Chile lebih menarek,namun Spain dah cuba sedaya upaya namun naseb memang x menyebelahi mereka)

GROUP C : COLOMBIA 3-0 Greeze, COLOMBIA 2-1 Ivory Coast | IVORY COAST 2-1 Japan (Gol awal Jepun bagi harapan kat fans2 Asia…tp pemusnah Bony & Gervingo minit 64 & 66 memusnahkan segalanya) Côte d'Ivoire 2:1 Japan

Greece 0-0 Japan (walaupun Greeze bermain dgn 10pemain namun serangan Jepun gagal membuahkan hasil yg diharapkan)

GROUP D : Uruguay 1-3 COSTA RICA (game best, Costa Rica telah mengejutkan semua org….permainan diorg nampak menarek #Suarez xde dlm game ni), England 1-2 ITALY (Jaringan Baletoli musnahkan hrpn England utk sekadar seri) | URUGUAY 2-1 England (2 gol dr Super Suarez musnahkan harapan keserian gol sumbngn Rooney) Super Suarez makes the difference

QUOTES

“When the World Cup is played on the South American continent, South American teams generally do well,” said Roy Hodgson.
Dan harapan Englad berkecai bila mengharapkan Italy utk klhkan Costa Rica,namun sebaliknya yg berlaku > Italy 0-1 COSTA RICA (Permainan Costa Rica lebih menarek dan tersusun + disipilin yg baguih)… Eleh…mcm England leh beat Costa Rica akhir perlawanan pd 24 Jun nanti….huh!!)
-END 21/06/2014-

Kezutan?? @ Dendam terlunas (WORLD CUP 2014)

June 13, 2014 Leave a comment

Belanda 5 Sepanyol 1….itupun dapat 1 gol penalti….Phewww…..memang x disangka2…..ramai yg mengulas ini tikitaka ke hapa?hahaha 😀 Namun begitu game masih awal….baru 1st game…mungkin juga pasni Spain kena main cara lain lak bila jumpa team yg lain dlm kumpulannya.

Permulaan BPL yg busuk utk Wenger

August 17, 2013 Leave a comment

Arsenal 1 Aston Villa 3

1 red card utk pertahanan Koscielny(2 kad kuning)

APTB.Dan tambahan berita yg menarik adalah…ramai player yg ado injured.

Image

 

Permulaan BPL yg X best wat the Gunners.

arsenal sad

 

 

 

 

 

 

Apa2hal pun…rileks rrr.Baru game pertamanye pung…Masih bnyk game lagi ma….Pujuk kata hati

Wigan juara FA Cup kalahkan Man City

 

Pagi ini bangun,tngok berita ESPN terkezut ngan apa yg berlaku d final Fa Cup.Man City team kaya raya dan no 2 dlm epl leh kalah ngan Wigan team bawahan(kemungkinan akan tersingkir tawun depan) dlm final fa Cup yg berlangsung d Wembley.

Macam yg aku katakan la bila nyembang ngan rakan2…atas kertas memang nampak cam MC leh menang mudah…akan tetapi kebiasaannya bila satu2 pasukan bertembung d mlm final kebiasaannya senario akan bertukar….50/50 pasti….pasukan yg kununnya dikatakan underdog ni biasanya akan main sungguh2 + taktikal jurulatih pasti berbeza dlm memikirkan kemenangan pasukan.Dalam hal ini….Wigan berjaya.Syabas dan tahniah utk pasukan Wigan & Martinez….

Arsenal kalah lagi

December 5, 2012 Leave a comment

Kali ni kalah ngan Olympiakos 2-1….padahal dah leading ngan jaringan 1-0 d separuh masa pertama oleh jaringan Rosicky…tup2 masuk separuh masa kedua….Rosicky digantikan ngan Arshavin….namun begitu skuad yg dibawa oleh Wenger adalah skuad kedua dan bukan skuad utamanya.

ARSENAL: Szczesny 6, Jenkinson 5, Meade 6, Squillaci 6, Vermaelen 7, Coquelin 6, Rosicky 7, Ramsey 6, Oxlade-Chamberlain 6, Chamakh 5, Gervinho 5.

Subs: Arshavin (Rosicky 46) 6, Angha (Meade 83) 6.

Not used: Shea, Ansah, Hajrovic, Monteiro, Akpom.

Booked: Coquelin, Squillaci, Szczesny, Chamakh.

Read more: http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/sport/football/4681312/Olympiakos-2-1-Arsenal-Match-report-and-pictures.html#ixzz2EC2QiHMU

RvP quotes

November 9, 2012 Leave a comment

Image

# jaringan awalnya hasil kesilapan Vermaleen men-clearkan bola… pantas d sambar x kapten the gunners

Real juara Supercoppa 2012

August 30, 2012 Leave a comment

Image

Real Madrid secured their first Spanish Supercopa since 2008 on away goals after a narrow victory over arch rivals Barcelona in tonight’s second leg at the Bernabeu.

The hosts had failed to win in their last seven home meetings with Barca but went about ending that record early on with goals in the first 20 minutes from Gonzalo Higuain and Cristiano Ronaldo.

REAL MADRID 2 BARCELONA 1