Archive

Archive for the ‘EPL’ Category

FA CUP : ARSENAL BERJAYA KE FINAL

April 13, 2014 Leave a comment

Out of the shadows: Lukasz Fabianski was given the nod to keep goal for Arsenal in the semi-final clash

Fabianski penalty saves help send Arsenal into final

FA Cup semi-final, Wembley Stadium – Arsenal 1 (Mertesacker 82′) Wigan 1 (Gomez 63′ pen) (aet Arsenal win 4-2 on penalties)

# Para pemain meraikan kejayaan mara ke final seumpama sudah mengenggam kejuaraan piala FA.Semua saling menjerit dan berpelukan.

#Wigan adalah juara piala fa tahun lepas slps kalahkan peberet Man City

Advertisements
Categories: Arsenal FC, EPL

Game ke 1000 Wenger dimalukan oleh Mourinho n ‘co (6-0)

March 23, 2014 Leave a comment

Image

LONDON – Chelsea mengukuhkan kedudukan di persada Liga Perdana England selepas membelasah Arsenal 6-0 di Stamford Bridge malam tadi. Kemenangan tersebut membolehkan skuad bimbingan Jose Mourinho mengumpul 69 mata daripada 31 perlawanan, manakala Arsenal kekal di tangga ketiga dengan 62 mata.

Pada aksi malam tadi, Samuel Eto’o meletakkan skuad The Blues di depan seawal minit kelima sebelum Andre Schurrle menambah derita skuad The Gunners apabila menyumbat masuk gol kedua pada minit ketujuh.

Skuad bimbingan Arsene Wenger sekali lagi ditimpa malang apabila pengadil perlawanan, Andre Marriner melayangkan kad merah kepada pemain pertahanan, Kieran Gibbs.

Gibbs menjadi mangsa pengadil yang keliru dengan insiden menampan bola dengan tangan yang sebenarnya dilakukan oleh Alex Oxlade-Chamberlain ketika dia cuba mengalang rembatan Fernando Torres pada minit ke-15. Oxlade-Chamberlain memberitahu Marriner: “Saya yang melakukannya.”

Bagaimanapun, Marriner tidak mengindahkan penjelasan Oxlade-Chamberlain itu dan terus melayangkan kad merah kepada Gibbs, sekali gus memberikan sepakan penalti kepada Chelsea.

Penyerang muda Belgium, Eden Hazard tidak berdepan masalah untuk memperdaya pengaja gol Arsenal, Wojciech Szczesny.

Oscar membuktikan kehebatannya apabila menyumbat gol keempat Chelsea hasil hantaran Torres kira-kira tiga minit sebelum rehat.

Arsenal cuba bangkit pada babak kedua tetapi gagal memperoleh gol yang dicari.

Chelsea terus berpesta jaringan apabila berjaya menambah dua lagi gol masing-masing menerusi Oscar pada minit ke-66 dan Mohamed Salah (71).

Kekalahan itu pasti meninggalkan kesan yang mendalam kepada Wenger yang mengharapkan kejayaan bagi meraikan perlawanan ke-1,000 selaku pengurus Arsenal. – Agensi

Petikan : kosmo

#Memang hancor lebur sampai tak tahu nak kata ape-ape…. 😦

Categories: Arsenal FC, EPL

Permulaan BPL yg busuk utk Wenger

August 17, 2013 Leave a comment

Arsenal 1 Aston Villa 3

1 red card utk pertahanan Koscielny(2 kad kuning)

APTB.Dan tambahan berita yg menarik adalah…ramai player yg ado injured.

Image

 

Permulaan BPL yg X best wat the Gunners.

arsenal sad

 

 

 

 

 

 

Apa2hal pun…rileks rrr.Baru game pertamanye pung…Masih bnyk game lagi ma….Pujuk kata hati

Wigan juara FA Cup kalahkan Man City

 

Pagi ini bangun,tngok berita ESPN terkezut ngan apa yg berlaku d final Fa Cup.Man City team kaya raya dan no 2 dlm epl leh kalah ngan Wigan team bawahan(kemungkinan akan tersingkir tawun depan) dlm final fa Cup yg berlangsung d Wembley.

Macam yg aku katakan la bila nyembang ngan rakan2…atas kertas memang nampak cam MC leh menang mudah…akan tetapi kebiasaannya bila satu2 pasukan bertembung d mlm final kebiasaannya senario akan bertukar….50/50 pasti….pasukan yg kununnya dikatakan underdog ni biasanya akan main sungguh2 + taktikal jurulatih pasti berbeza dlm memikirkan kemenangan pasukan.Dalam hal ini….Wigan berjaya.Syabas dan tahniah utk pasukan Wigan & Martinez….

Sikit punye gile score : ARSENAL 7 NewCastle 3

December 30, 2012 Leave a comment

Tajuk Soccernet : Seventh heaven for Gunners

Tajuk Ukeurosport : Walcott treble as Arsenal beat NC in 10goal thriller

7 reasons to sign him up

Tak tengok pun game ni….maklumlah mata dah ngantuk.Bila bangun pagi ni n tngok result d internet…perghhh…mcm x caya jer….dashat2…macam ni la br boleh d pangiil the gunners….muahahaha…..sakan kenduri beb.Namun bolos tetap bolos….bahaya2….apa2 pun senyummm 🙂

Ini worang jadi ka mau kluar dr the Gunners….dngr2 cam, x sain kontrak lagi….hmmmm

Categories: Arsenal FC, EPL

RvP quotes

November 9, 2012 Leave a comment

Image

# jaringan awalnya hasil kesilapan Vermaleen men-clearkan bola… pantas d sambar x kapten the gunners

MU 2 Arsenal 1

November 3, 2012 Leave a comment

Tajuk SoccerDotNet : Van Persie leads United cruise

Van Persie scored against his former club Arsenal as United eased to a 2-1 win, with Evra also on target, Wilshere sent off and Cazorla scoring a consolation.

# Haduyai…cam x bersemangat je Arsenal maen…tiadalah keinginan melakukan serangan merbahaya sangat ke kubu MU….menci ar.Maen tenang2 je nampak….yg nampak bersungguh adalah brsn2 MU….Podolski senyap…Cazorla,Ramsey senyap…..Matersacker je pd aku men defend bagus….hmmmm…

Image

Dia x raikan jaringan golnya.

Robin van Persie: I played for eight years at Arsenal and respect the whole club, that’s why I didn’t celebrate. (#respect)

Di ambil dr Fb Futbol Planet > Persie will be a FLOP they said, who needs Persie we when have Podolski and Giroud they said,Arsenal still misses Robin Van Persie, they never said. (Betoi)

Categories: Arsenal FC, EPL