FINAL Day : Fantasy EPL 2016/17-GW38 [tmpt ke5]

Presentation Fantasy GW38

Akhirnya tamat game EPL musim 2016/17….utk fantasy premierleague Epf…aku di tangga ke 5…mula dr bawahan naik ke tangga 5 ini cukup merupakan satu pencapaian yg membanggakan buat aku…hahaha….next musim x tau lagi main ke idak budak2 di pejbt tuh

Advertisements
Categories: Fantasy BPL

Fantasy EPL musim 2016/17 (gw4 + 6 + 14 +26)

Categories: Fantasy BPL

March 26, 2017 Leave a comment

25/03/2017-g viva home kunun nak bli kasut nike murah2 tp semua rega dah nak dekat $100 + xde yg berkenan d hati….

Kat tgkt bwh sblm eat kenny rogers…ada1 kedai kasut….aku smbr kasut jenama dunlop…murah jerk….dlm 60**

Sesudah eating d ruang legar ada lak jual pakaian….mula2 sekdr nak intai2 jwnguk2 je…sekli tersangkut….Beli baju keje ngan seluar putih (rasa mcm nak cuba)…
Lama dah awok x menyoping pakaian keje20170325_213730.jpg

Categories: Aku @Min

kisah Minggu ini:06-08/02/17

February 8, 2017 Comments off

Kembali mencatatkan memori.Udoh masuk tahun 2017….Bulan Februari baru berkesempatan menitip kembali dalam blogwordpress ni.

06/02/17 [Isnin]-Sarapan pagi dgn c Fazlee tanpa Amir Sidi…rasanya aku ada lintas barisan kepulauan tempat dia…tngok kat meja xde tp Khairul dak Lipis tu bgth dia dah ke blkng…..

Ada cerita…br th cerita pasal c Moya dgn c Syima ada dtg tgkt3…dia tanya aku ada tahu x…xde…aku memg xde kot ms kejadian….juga crita pasal Linda ngan Poji betapa bertabahnya Linda sbg seorg is3 kpd mamat tu…di akata dia tahu;ler coz bini dia ngan bini poji tukan rapat….

Sekali naik lif sama ngan c Linda….sampai tgkt3 …aku x kluar la & x pasti coz ada org depan lif mcm nak masuk dlm…eh eh…dah smpai tgkt….tiba2 mcm ada sprt org menyapa…abg min…erk?? siapa tu? laaa….laki c Anis…c Reza…salam tngn aku…terasa diri ini dihormati oleh c Reza ni…padahal ikutkan aku amat segan ngan dia

Tghr balik makan nasi goreng bini aku masak pg td…gas juga habis pg tu

07/02 [Selasa]-pagi raba2 poket…hek eleh lupa bw Actas kad pulak….musti dlm kereta nih….(tertggl dlm bonet)…laaahai…kena byr rm2 lak….hadui….ingat nak kontrol la duit…hmmm 😦

-Izah tanya nak duk Putrajaya x? dia kata no giliran dah semakin dekat…aku kata ok jer…haha…pasang angan2

Sarapan pg ada Amir…tp dia lewat skit turun so kami ber2 bungkus nasi campur kat cafe

08/02 [Rabu] – hari Izah ada appoinment ngan HUKM. Airis bngn lewat….aku sudah solat Subuh dia masih dlm toilet ntah mende dibuatnya….lagi….baru nak buat keje sekolah (kluarkan buku agama)…apalagi mood kami terus ke laut rrr…ngan lambtnya….x buat susu pg utk dia…

Nac lemak peberet makcik dpn sekolah hukm pun xde….kesian Izah x sarapan apa lagi

-Nasi lemak Helmi kul 10am baru dapat…c Li org wasap dia no respon.Ajak c Amir turun…rupanya Amir pun turut bli kirim ngan c Helmi dak praktikal depan…bagi aku ok jer….sambal kurang…Amir Sidi ada mengadu pasal sambal tu…sikit sngt

-amik hday…berdua ngan izah nek motor tuju ASB Ampang sblh tabung haji tutup buku Airis…balik ptg g pasar besar Selangor Sri kembangn pulak…bnyk ikan izah beli…semngt tul…dlm kereta singgah kfc br bukak dkt Shell sana….dok makan suap menyuap dlm kereta…rasa enak sungguh..hahaha

Categories: Uncategorized

Tag/Pas kerja saya

November 15, 2016 Leave a comment

Pagi ini isteri saya ada wat bekalan nasi lemak utk saya…pd mulanya ingin mkn d opis tp rs cam malas la pulak makan kat sana…nanti asal ada org lalu jer mesti ada yg tegur…so malas nak segan2 punya pasal + perut aku pun dah lapar….aku naikla atas rumah makan dolu…..dan selebih yg ada aku ingat nak bawa juga ke opis sbg bekalan….

tiba2 aku raba poket baju mcm ada sesuatu yg xde…yakni pas kijo aku (actas)…puas la mencari dlm bilik luar bilik bagai….memang xde…habis hilang punca aku….tetiba teringat mayB jatuh masa solat asar kat Masjid Najihin smlm….

waktu semakin suntuk nak ke opis …7:45am….so planingnye nanti kat opis aku akan call masjid najihin tnya ada nampak

nak dijadikan crita sampai opis aku trus tuju bilik keselanmatan nak minta pas sementara…tup2 brader polis bantuan tu ada tunjuk 1 pas….dia tanya apa nama aku? aku kayta Yamin…ye…itu paskad aku…alhamduilillah…perasaan aku waktu itu sangat2 rasa bersyukur sngt…..

aku mcm x percaya je jodoh aku ngan actas kad tu masih ada…dan wang $50 yg dok terbayang akan terbang di fikiran tidak terjadi…..

Categories: Aku @Min

12/11/16-g opis…Dayah & aku anak

November 13, 2016 Leave a comment

Dayah ms jumaat tu hari dah tnya aku nak datg opis x sabtu ni…aku kata ok jer…lgpun xde ke mn pun…nak pegi2…x gi pun boleh jer…tengok2 pg jam 7 tu dayah ada msj kat wasap…aku kt ok jer…jam 9.35lebih aku sampai opis…dayah ngan anaknya zaquan sementara aku lak ngan airis…

Mula2 airis dok lyn mengaler je kat meja fahmi…dah nak dkt2 time balik dia main kejar2 ngan anak dayah…menjadi gak dia….

Categories: Aku @Min

Ngidam Mexican Grill Chicken kat MidValley

November 8, 2016 Leave a comment

Itu hari ada singgah kat foodcourt Midvalley tgkt atas (t3)…bini aku makan grill chicken tu…sementara aku mkn nasi arab (ayam 2 ketul besarlak tuh)….nak dijadikan cerita….start hari apa ntah balik dr kijo…kunun2 nak singgah mid…tp bila pikir jln jem la apela…last2 ari sabtu baru2 ni aku pun pegila sana menunaikan hasrat hati…dah macam ropa org ngiodam jer aku nih

Cuma nak titipkan di sini…harganya ialah Rm 19.50 > Mexican Grill Chicken Rm 5.00 French Fries (ni konon2 umpan utk airis)…haram nak dimakan habisnya….dia lebih sibuk menambahkan sos tomato jerrr….

*maaf gambor xde

Categories: Aku @Min