Archive

Archive for November, 2012

Ibrahimović scores four as Sweden beat England

November 15, 2012 Leave a comment

Ye! Ia memang cuma perlawanan persahabatan saje. Tapi diorg men sungguh2 hokkey! Dan kemenangan Sweeden ke atas England ini adalah kerana seorg pemain yg penuh inspirasi nih > Ibrahimovic(C).

Image

Salah satu golnya memang superb…bicycle kick yg mengkagumkan….

sila lihat 

Advertisements
Categories: Uncategorized

RvP quotes

November 9, 2012 Leave a comment

Image

# jaringan awalnya hasil kesilapan Vermaleen men-clearkan bola… pantas d sambar x kapten the gunners

Post dr EddiePutera EP

November 7, 2012 Leave a comment

Siang tadi saya dapat satu panggilan dari seorang fotografer. Saya rasa mau share hasil perbualan kami. Katanya, apa komen saya tentang fotografer baru baru yang potong harga dan charge murah. Tak takut kah, kita hilang pelanggan.

Saya kata, ini free economy, siapa siapa sahaja boleh bukak kedai burger dan jual burger. Hanya perlu pergi supermarket, beli burger, beli roti, beli sayur dan kuali, dan sudah boleh jual. Berapa harga dia mau jual itu burger pun, dia punya suka sebab dia yang keluar modal. Kalau pelanggan suka, boleh beli dan makan. Sudah makan, kalau sedap, beli lagi, kalau tak sedap, ludah dalam longkang.

Mau jua servis gambar pun sama. Boleh beli camera, belajar guna camera dan terus bagi servis fotografi. Tiada siapa boleh larang. mau charge berapa pun, tak ada undang undang mau kasi saman.

Sebab dalam ekonomi kita, kita ada pilahan. Kita boleh pergi makan nasi ayam di hotel 6 bintang dengan harga RM40 atau makan nasi ayam kat kedai Mak Jah dengan harga RM4.Kalau semua nasi ayam dalam negara kita harga RM40, kesian sama adik adik kerja despatch tak mampu nak makan nasi ayam.

Kalau semua fotografer nak charge RM6000 untuk gambar wedding, kesian juga sama adik adik kerja jururawat yang nak kawin dan tak mampu ambil fotografer sebab dia hanya mampu bayar RM200.

Categories: Fotografi

MU 2 Arsenal 1

November 3, 2012 Leave a comment

Tajuk SoccerDotNet : Van Persie leads United cruise

Van Persie scored against his former club Arsenal as United eased to a 2-1 win, with Evra also on target, Wilshere sent off and Cazorla scoring a consolation.

# Haduyai…cam x bersemangat je Arsenal maen…tiadalah keinginan melakukan serangan merbahaya sangat ke kubu MU….menci ar.Maen tenang2 je nampak….yg nampak bersungguh adalah brsn2 MU….Podolski senyap…Cazorla,Ramsey senyap…..Matersacker je pd aku men defend bagus….hmmmm…

Image

Dia x raikan jaringan golnya.

Robin van Persie: I played for eight years at Arsenal and respect the whole club, that’s why I didn’t celebrate. (#respect)

Di ambil dr Fb Futbol Planet > Persie will be a FLOP they said, who needs Persie we when have Podolski and Giroud they said,Arsenal still misses Robin Van Persie, they never said. (Betoi)

Categories: Arsenal FC, EPL

MU vs ARSENAL : One man : RVP

November 3, 2012 Leave a comment

Petikan dlm Fb Bola3x

Wenger hati-hati dengan ancaman RVP

Image  X-Arsenal

Robin van Persie telah bermain di bawah pimpinan Arsene Wenger, tetapi pengurus Arsenal itu masih berhati-hati dengan ancaman penyerang Belanda itu.

Arsenal akan menghadapi bekas ketua pasukan mereka buat kali pertama sejak beliau berpindah ke Old Trafford musim panas lalu.

Van Persie telah menjaringkan 132 gol di lapan musim bersama kelab London itu – termasuk 37 gol musim lalu dan membantu mereka mendapat tempat ketiga dalam liga.

Wenger sedar dengan ancaman penyerang Belanda itu, selepas melihatnya menjaringkan tujuh gol di liga untuk United setakat ini.

“Robin van Persie mempunyai kualiti yang hebat, beliau memahami di posisi manakah anda harus berdiri,” kata Wenger.

“Beliau boleh menganalisasi sebuah situasi di luar kotak penalti dengan sangat laju. Keupayaanya untuk menganalisasi situasi-situasi seperti itu sangat, sangat hebat.

“Pasukan saya memang kenal dengan beliau kerana telah bermain bersamanya.

“Tetapi di dalam sebuah perlawnanan yang betul, ia adalah tentang masa yang tepat – mampukah mereka bertindak sepantas Robin?”

 
===========================================================================
Robin van Persie is a Dutch footballer who plays as a striker for Manchester United and the Dutch national team. He is a youth product of Feyenoord. Having joined Arsenal in 2004, Van Persie became the club captain on 16 August 2011
 
Born: August 6, 1983 (age 29), Rotterdam
Height: 1.86 m
Salary: 12 million GBP (2012)

##Gua tetap respek lu….

Categories: Arsenal FC

Capital One Cup : Arsenal wat keje giler

November 1, 2012 Leave a comment

Mujurla menang 7-5…tupun terpaksa men extra time….

Reading 5 ARSENAL 7

Image

Hadui! Janganla buat peél macam ni lagi.

Categories: Arsenal FC