Archive

Archive for the ‘Arsenal FC’ Category

ARSENAL juara Piala FA 2013/14

 ARSENAL JUARA YEA…YEA…YEA….

Namun kemenangan semalam tidak semudah yg disangka.Namun hasil usaha gigih tanpa mengenal putus asa….para pemain Arsenal berjaya juga akhirnya.

FA Cup – Gunners strike back to win FA Cup

Arsenal came from 2-0 down to win a dramatic FA Cup final 3-2 with a goal from Aaron Ramsey in extra-time to end their nine-year wait for a trophy.

FA Cup – ‘Much more’ still needed from Wenger and Arsenal

Manager Arsene Wenger felt Saturday’s dramatic 3-2 extra-time victory over Hull, which won the FA Cup at Wembley to end a nine-year trophy quest, was the most important of all of his Arsenal honours.

To be a Gooner! Thousands of Arsenal fans have flooded the streets of Islington to celebrate their side's win

Arsenal: Fabianski 6, Sagna 8, Mertesacker 6, Koscielny 7, Gibbs 6.5, Arteta 6, Ramsey 7, Cazorla 7 (Rosicky 106, 6), Ozil 6 (Wilshere 106, 6), Podolski 5 (Sanogo 61, 5), Giroud 6.5.

Subs: Szczesny, Vermaelen, Monreal, Flamini.

Goals: Cazorla 17, Koscielny 71, Ramsey 109

Scenes! That end of Wembley descended into bedlam the moment Ramsey's strike hit the back of the net

 

Advertisements
Categories: Arsenal FC

FA CUP : ARSENAL BERJAYA KE FINAL

April 13, 2014 Leave a comment

Out of the shadows: Lukasz Fabianski was given the nod to keep goal for Arsenal in the semi-final clash

Fabianski penalty saves help send Arsenal into final

FA Cup semi-final, Wembley Stadium – Arsenal 1 (Mertesacker 82′) Wigan 1 (Gomez 63′ pen) (aet Arsenal win 4-2 on penalties)

# Para pemain meraikan kejayaan mara ke final seumpama sudah mengenggam kejuaraan piala FA.Semua saling menjerit dan berpelukan.

#Wigan adalah juara piala fa tahun lepas slps kalahkan peberet Man City

Categories: Arsenal FC, EPL

Game ke 1000 Wenger dimalukan oleh Mourinho n ‘co (6-0)

March 23, 2014 Leave a comment

Image

LONDON – Chelsea mengukuhkan kedudukan di persada Liga Perdana England selepas membelasah Arsenal 6-0 di Stamford Bridge malam tadi. Kemenangan tersebut membolehkan skuad bimbingan Jose Mourinho mengumpul 69 mata daripada 31 perlawanan, manakala Arsenal kekal di tangga ketiga dengan 62 mata.

Pada aksi malam tadi, Samuel Eto’o meletakkan skuad The Blues di depan seawal minit kelima sebelum Andre Schurrle menambah derita skuad The Gunners apabila menyumbat masuk gol kedua pada minit ketujuh.

Skuad bimbingan Arsene Wenger sekali lagi ditimpa malang apabila pengadil perlawanan, Andre Marriner melayangkan kad merah kepada pemain pertahanan, Kieran Gibbs.

Gibbs menjadi mangsa pengadil yang keliru dengan insiden menampan bola dengan tangan yang sebenarnya dilakukan oleh Alex Oxlade-Chamberlain ketika dia cuba mengalang rembatan Fernando Torres pada minit ke-15. Oxlade-Chamberlain memberitahu Marriner: “Saya yang melakukannya.”

Bagaimanapun, Marriner tidak mengindahkan penjelasan Oxlade-Chamberlain itu dan terus melayangkan kad merah kepada Gibbs, sekali gus memberikan sepakan penalti kepada Chelsea.

Penyerang muda Belgium, Eden Hazard tidak berdepan masalah untuk memperdaya pengaja gol Arsenal, Wojciech Szczesny.

Oscar membuktikan kehebatannya apabila menyumbat gol keempat Chelsea hasil hantaran Torres kira-kira tiga minit sebelum rehat.

Arsenal cuba bangkit pada babak kedua tetapi gagal memperoleh gol yang dicari.

Chelsea terus berpesta jaringan apabila berjaya menambah dua lagi gol masing-masing menerusi Oscar pada minit ke-66 dan Mohamed Salah (71).

Kekalahan itu pasti meninggalkan kesan yang mendalam kepada Wenger yang mengharapkan kejayaan bagi meraikan perlawanan ke-1,000 selaku pengurus Arsenal. – Agensi

Petikan : kosmo

#Memang hancor lebur sampai tak tahu nak kata ape-ape…. 😦

Categories: Arsenal FC, EPL

Arsenal 4 Everton 1 > mara ke semi (FA CUP)

March 9, 2014 1 comment

Dalam ketersibukan memikirkan ke mana hilangnya pesawat MAS MH370…..aku sempat melayan game Arsenal ngan Everton ni….Cayalah menang 4-1….Everton ternyata memberi tentangan dan komentor dr pengulas ada menyebut yg ini adalah perlawanan terbaik yg ditunjukkan oleh pemain2 Arsenal…Good Job lah.

Arsenal 4-1 Chelsea

Meletop kau….Kebabooom!!!

Categories: Arsenal FC Tags:

Permulaan BPL yg busuk utk Wenger

August 17, 2013 Leave a comment

Arsenal 1 Aston Villa 3

1 red card utk pertahanan Koscielny(2 kad kuning)

APTB.Dan tambahan berita yg menarik adalah…ramai player yg ado injured.

Image

 

Permulaan BPL yg X best wat the Gunners.

arsenal sad

 

 

 

 

 

 

Apa2hal pun…rileks rrr.Baru game pertamanye pung…Masih bnyk game lagi ma….Pujuk kata hati

Sikit punye gile score : ARSENAL 7 NewCastle 3

December 30, 2012 Leave a comment

Tajuk Soccernet : Seventh heaven for Gunners

Tajuk Ukeurosport : Walcott treble as Arsenal beat NC in 10goal thriller

7 reasons to sign him up

Tak tengok pun game ni….maklumlah mata dah ngantuk.Bila bangun pagi ni n tngok result d internet…perghhh…mcm x caya jer….dashat2…macam ni la br boleh d pangiil the gunners….muahahaha…..sakan kenduri beb.Namun bolos tetap bolos….bahaya2….apa2 pun senyummm 🙂

Ini worang jadi ka mau kluar dr the Gunners….dngr2 cam, x sain kontrak lagi….hmmmm

Categories: Arsenal FC, EPL

Arsenal ditunjuk jalan keluar oleh Bradford(kelab div 2)

December 12, 2012 Leave a comment

Capital One Cup

BRADFORD 1 ARSENAL 1

Kalah penalti….Bradford bermain bukan spt mereka berada dalam liga bawahan….isykla….Arsenal hntr player2 1st tue….kecuali Arteta je yg takde…

Bradford 1 <br/>Arsenal 1

Hmmmm……:-<

Categories: Arsenal FC